In juli 1835 was het ‘Kamp van Beverlo’ klaar voor gebruik. In augustus 1835 voerden al 20.000 soldaten manoeuvres uit op de heidegrond van Leopoldsburg. Rond 1850 werd het kamp uitgebreid met praktische gebouwen zoals een bakkerij en een slagerij met slachthuis.  Na de Eerste Wereldoorlog werd deze slagerij  (boucherie) of ‘Krijgsbeenhouwerij’ afgebroken en gemoderniseerd. De verzegelloodjes werden vermoedelijk gebruikt om het ingepakte vlees, dat afgevoerd werd naar de diverse externe terreinen waar manoeuvres werden gehouden, te verzegelen. Zo was men zeker dat er ‘onderweg’ niets verdween. Op de loodjes staat de tekst CAMP DE BEVERLOO en BOUCHERIE MILITAIRE.

PPV 00578

Op de voorzijde van het loodje staat in de rand tussen twee parelcirkels de tekst CAMP DE BEVE…. Op de keerzijde staat in de rand tussen twee parelcirkels de tekst BOUCHER..  …..E. Onderaan staat een vijfpuntig sterretje.

PPV 00579

Op de voorzijde van het loodje staat in de rand tussen twee parelcirkels de tekst CAMP DE BEVERLOO. Onderaan staat een vijfpuntig sterretje. Op de keerzijde staat in de rand tussen twee parelcirkels de tekst BOUCHERIE MILITAIRE. Onderaan staat een vijfpuntig sterretje.