De bedrijfsnaam ‘Firmin & Sons Ltd’ zou ontleend zijn aan Thomas Firmin, geboren in 1632, die als riem- en knopenmaker te Londen vermeld wordt in archiefstukken uit 1655. Het bedrijf werd mettertijd groter en maakte uniformen, insignes, knopen en andere militaire accessoires. Op het einde van de 18de eeuw werd het bedrijf koninklijke knopenmaker van Georges III. Het bedrijf bestaat nog steeds en is nog steeds hofleverancier voor Elisabeth II en prins Philip.

The Buffs en hun motto ‘VETERI FRONDESCIT HONORE’.

Het ‘Royal East Kent Regiment’ werd vanaf 1858 ‘The Buffs’ genoemd. Het was het 3de linieregiment van het Britse leger. Het was ontstaan in het graafschap Kent en gelegerd in Canterbury. Het regiment, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1572, is één van de oudste regimenten en werd zowel tijdens de Eerste als de Tweede Wereldoorlog ingezet. Hun Latijnse lijfspreuk was ‘VETERI FRONDESCIT HONORE’, de Engelse vertaling spreekt voor zich: ‘With its Ancient Honour it is Evergreen’.

https://en.wikipedia.org/wiki/Buffs_(Royal_East_Kent_Regiment)

PPV 00646

De platte, ronde uniformknoop is gemaakt van een koperlegering. Op de buitenzijde staat in de rand, binnen een dubbele cirkel, de Latijnse tekst ‘VETERI FRONDESCIT HONORE’, de woorden zijn gescheiden door stippen. Onderaan staat een vijfpuntige ster. In het midden staat een gaande draak naar links op een horizontaal streepje. Onder de draak staat het cijfer ‘3’. Op de binnenzijde staat in de rand de tekst ‘FIRMIN & SONS LONDON’ waarbij het laatste woord geflankeerd wordt door een klein kruisje. Datering: vermoedelijk uit de Eerste Wereldoorlog, vindplaats Diest. Afmetingen: 25,7 x 2,5 en met bevestigingsoog 10,1 mm.