Op de zolder van de boerderij op het Hof van Goor lag een deksel uit steengoed. Toen ook uit de diverse sleuven rond de boerderij brokstukken in hetzelfde materiaal tevoorschijn kwamen werd snel duidelijk dat deze fragmenten samen hoorden en afkomstig waren van een grote waterfilter. De tekst op de fragmenten verraadde immers de functie van het gebruiksvoorwerp. Alle fragmenten van de waterfilter werden helaas niet teruggevonden. De cilindervormige waterfilter uit steengoed met beige kleur is bedekt met zoutglazuur waardoor hij een blinkend oppervlak heeft. De twee handvaten werden gemaakt in de vorm van leeuwenkoppen. Bovenaan staat normaal (niet bewaard) in cirkelvorm in reliëf de tekst:

BY HER MAJESTY’S ROYAL LETTERS PATENT

In het midden van de cirkel staat een wapenschild met links een leeuw en rechts een eenhoorn. In het midden van de waterfilter staat de tekst (slechts gedeeltelijk bewaard):

G. CHEAVINS.

IMPROVED PATENT

GOLD MEDAL SELF CLEANING

RAPID WATER FILTER

BOSTON ENGLAND

De waterfilter werd gemaakt door een pottenbakkersbedrijf dat reeds wortels had in de 17de eeuw namelijk ‘The Fulham Pottery’. Na een aantal overnames omwille van ondermeer bankroet kreeg het bedrijf in 1889 de naam ‘The Fulham Pottery and Cheavin Filter Company Ltd’. Helemaal onderaan staat normaal (niet bewaard) onder een ingestempelde ‘C’:

NEW PATENT

REMOVABLE

PLATE

De waterfilter heeft twee verwijderbare stenen filters en een stenen deksel. Het koperen/bronzen (?) kraantje dat normaal bij de waterfilter hoort werd niet teruggevonden.