Op twee  bierflessen werd een anker als pictogram aangebracht. Over de bierstekers Gansemans en Dragonneau uit Leuven is niets bekend. Mogelijk werden biervaten van brouwerij Het Anker uit Mechelen gebruikt om de flesjes te vullen. Wie weet hier meer over?

VAR 00015

De fles werd gemaakt uit groen glas. Op de beugelstop staat in een rode kleur de naam van de brouwer/biersteker: ED. GANSEMANS en de naam van de stad: LOUVAIN. In het midden staat een cirkelvormige figuur. De hoogte van de fles is 24,5 cm en de diameter 6,54 cm. Op de buik van de fles staat in reliëf:

Ed. GANSEMANS – FREYS

het pictogram van een ‘anker’

LOUVAIN

Op de bodem staat in reliëf een symbool bestaande uit een verticaal streepje dat door twee korte lichtgebogen horizontale streepjes wordt gekruist.

Info Jo Billen: het bierflesje dateert van ca. 1925-1930 en is een fabrikaat van J.B. Gaasch te Antwerpen. Waarschijnlijk is dit een depotflesje van brouwerij ‘Het Anker’ van Mechelen. Waar het depot in Leuven gevestigd was is voorlopig niet bekend, mogelijk in de Brusselsestraat (?).

VAR 00016

De fles werd gemaakt uit groen glas. De hoogte van de fles is 24,8 cm en de diameter 6,52 cm. Op de buik van de fles staat gezandstraald

L. DRAGONNEAU

Pictogram van een anker

LEUVEN met onderaan, slecht zichtbaar, in kleine letters ‘ganse…’

Op de bodem staat in reliëf:

C B

I

Info: voorlopig zijn geen gegevens bekend.