Het politieke klimaat en de verbetering van de welvaart zorgde na de Tweede Wereldoorlog voor een afname van de devotie en het bijgeloof, alhoewel het prehistorisch geloof in de kracht van een amulet bij velen vastgehecht bleef in de genen. De autoboom, samen met de sleutelhangerboom, van de jaren ’60 van vorige eeuw zorgde voor een heropflakkering van de heiligenmedailles, zij het dan onder een andere vorm. Bijvoorbeeld in de vorm van een sleutelhanger, met de afbeelding van  Christoffel, die aan de spiegel van de auto kon gehangen worden. De heilige Christoffel is onder meer de patroonheilige van de reizigers, pelgrims en verkeersdeelnemers.

VAR 00248

De devotiemedaille, gemaakt van een vernikkelde koperlegering, heeft een driehoekige vorm met een rechte basis en convexe zijden. Op de voorzijde staat in het midden Maria op staak met kind en scepter. Onderaan zit een geknielde Albrecht (links) en Isabella (rechts). Aan de voet van de staak staan bloemen en planten. Op de keerzijde staat een licht gebogen Christoffelfiguur met Jezuskind op de rechterschouder en staf in de linkerhand met zijn voeten in het water. Afmetingen: 26,3 x 23 x 2,9 mm. Vermoedelijk maakte de medaille deel uit van een sleutelhanger.

VAR 00249

Op de voorzijde van de ronde devotiemedaille, gemaakt van wit metaal, staat in de rand de tekst: ‘O.L.V. SCHERPENHEUVEL B.V.O.’.  In het midden staat Maria op staak met kind en scepter. Onderaan zit een geknielde Albrecht (links) en Isabella (rechts). Aan de voet van de staak staan bloemen en planten. Op de keerzijde staat het borstbeeld, van het type H.Hart, van Jezus afgebeeld. Afmetingen: 26 x 23,2 x 3 mm.