Zeer dikwijls worden verzegelloodjes gevonden die niet direct in verband gebracht kunnen worden met een bedrijf zoals ook met dit exemplaar het geval is. Alhoewel de gemeentenaam en de grondstof duidelijk vermeld worden kon over het bedrijf dat het verzegelloodje gebruikte tot nog toe geen verdere informatie gevonden worden.

De volledige tekst van het zakloodje kon gereconstrueerd dankzij Testalid Ad die twee identieke loodjes vond op dezelfde akker. De tekst is op geen van beide loodjes volledig bewaard gebleven maar gelukkig vult het ene loodje het andere loodje aan.

Beschrijving van het loodje

Op de voorzijde van het loodje staat in de rand de naam van de gemeente CAPPELLEN LEZ-ANVERS, in het midden staat een vijfpuntige ster. Op de keerzijde staat in de rand FABE DE GUANOS CHIMQES ETOILE. In het midden staat dezelfde ster.

Het bedrijf is voorlopig onbekend. FABE staat voor ‘fabrique’ en CHIMQES staat voor ‘chimiques’. De gemeentenaam staat voor het huidige Kapellen. Het loodje dateert vermoedelijk uit de periode 1875-1925. Wie legt de link met het bedrijf?