Tussen 29 november 1932 en 3 januari 1933 hebben vier meisjes en een jongen van twee families, Fernande, Gilberte en Albert Voisin en Andrée et Gilberte Degeimbre,  33 keer Maria zien verschijnen nabij de spoorwegbrug te Beauraing. In 1949 werden de verschijningen door de kerk erkend. Tijdens de laatste verschijningen liet Maria haar stralend gouden hart zien aan de kinderen. Daarom wordt ze de ‘Heilige Maagd met het Gouden Hart’ genoemd. Sindsdien wordt Beauraing dagelijks bezocht door pelgrims.

VAR 00174

Op de voorzijde van de ovale devotiemedaille, gemaakt van wit metaal, staat in de rand de tekst ‘N. D. DE BEAURAING PRIEZ POUR NOUS’. Bovenaan staat Maria vanaf de knieën afgebeeld, omgeven door stralen. Ze staat achter een hekwerk op enkele rotsen in biddende houding. Rechts staat een boom en links een deuropening. Op de voorgrond knielen vijf kinderen naast elkaar, kijkend naar Maria. Op de keerzijde staat in de rand de tekst ‘SOUVENIR DE BEAURAING’. In het midden staat Maria op een rotsblok met stralende handen. Afmetingen: 27,3 x 19,7 x 1,4 mm.

VAR 00175

Op de voorzijde van de kleine ovale devotiemedaille, gemaakt van messing, staat in het midden Maria in een grot. Ze bidt en draagt een paternoster rond haar rechterarm. Ze is omgeven door stralen en staat op een versiering van bloemenranken. Op de keerzijde staat in het midden, binnen een lijnovaal, horizontaal de tekst ‘SOUVENIR DE BEAURAING’ in drie regels. Boven en onder de tekst staat een zesbladig bloempje. In de rand werd een bloemversiering aangebracht. Afmetingen: 24,1 x 17,4 x 1,2 mm.